Zaterdag 22 juni – Noorderpijl 3D ronde Trimunt met BBQ toe.

Wát een dag! Wat mij betreft past alleen het woord ‘perfect’! 
Het weer, de ronde, de BBQ, de sfeer, alles perfect.
Een lekker zonnetje zorgde voor een ideaal dagje door de bossen rossen; niet te warm, niet te koud, soms een verkoelend briesje, maar niks te veel om de vlucht van onze pijlen te verstoren.
Rond 10 uur begon Evert met de briefing en wat extra uitleg, er werd nog wat geschoven met de baan indeling en toen konden we van start. 
 
Het 3D team had een afwisselend parcours uitgezet, creatief gebruik makend van de mogelijkheden van het terrein en de begroeiing was er voor elk wat wils. Door te spelen met licht en donker, doorkijkjes tussen boomstammen, open ruimte, waterpoeltjes en (bijna) droge sloten waren er heel wat doelen die eenvoudig leken, maar na een eerste, tweede en zelfs derde schot bedrieglijk lastig bleken om op juiste afstand te schatten. 
Aarden wallen, slootkanten en hellingen dienden vaak als natuurlijke back-stop,  wellicht had bij een enkel doel een extra backstop of pijlenvangnet het pijlen-zoeken nog wat kunnen bekorten. Ja, ja, ik weet het: “Gewoon raak schieten, dan hoef je niet te zoeken”, maar helaas zijn we niet allemaal 3D kampioenen. Dit is een miniem verbeterpuntje, waarmee een overigens perfecte ronde nog íets perfecter zou kunnen (kan eigenlijk niet hè, perfecter dan perfect).
De route was prima gemarkeerd, de nieuwe wegwijs-pijlen waren niet alleen mooi, handig en duidelijk, maar ook heel foto-geniek.
Het aantal plokken was dit jaar aangegroeid tot 30, het aantal 3D dieren nogal wat meer. Vaak konden we kiezen uit twee beesten, tweemaal moesten we juist een tweede beest nìet raken en vanaf één plok moesten we drie kleine konijntjes zien te treffen. 
Als ik me goed herinner liep ik vorig jaar de ronde in een uur of drie, dat was er dit jaar niet bij. Wij waren om ca. 15:00 uur rond, dat was dan wel inclusief een pauze van een minuut of twintig. We zijn nog wel aan de hunter-ronde begonnen, maar die konden we slechts half afronden. Gaf niks, we waren inmiddels zeven uur op de been. 
Al met al een professionele 3D ronde waar menig toernooi een puntje aan zou kunnen zuigen! Alle hulde en heel veel dank aan de parcours-bouwers, het was fantastisch!
 
Na zeven uren sjouwen en schieten was het tijd om wat te drinken en flink bij te kletsen in afwachting van de BBQ.
Ik geloof dat zo rond half zeven de vuren werden opgestookt en na korte tijd was er -ondanks een klein ongelukje met een schaal kippenpootjes- overvloedig eten beschikbaar. Binnen stonden de koude schotels al klaar en na een uurtje of zo was er zelfs een flinke portie uiterst koude kruidenboter gearriveerd. Ook hier geldt: hulde en veel dank aan de organisatoren en voedselbereiders!
 
Voor mijn gevoel is de dag omgevlogen, het was geweldig! Absoluut vatbaar voor herhaling en nauwelijks voor verbetering.
 
Nogmaals dank aan allen, Gerard Geertjes
dav
dav
sdr
dav
sdr
dav
mde
dav
dav
dav
%d bloggers liken dit: