Over de handboogvereniging noorder pijl
doel

Handboogvereniging Noorder pijl is in 1982 opgericht als Rôner Pijl. In 2002 is de trainingslocatie verhuisd van Roden naar Leek. Dit was voor ons aanleiding om de naam te veranderen in het huidige Noorder pijl. We schieten nu binnen op woensdagavond in Sportcentrum Leek ,
De Schelp 3 , 9351 NV Leek,
en bij redelijk weer op zondagochtend op de korfbalvelden in Roden .Borglaan 7, 9301 ZE Roden.

De contributie voor een kalenderjaar is €100 en voor de jeugd €85. Het bedrag is inclusief de contributie voor de Noord Nederlandse Handboog Federatie (NNHF).

Bestuursleden
voorzitter: Auke Hesse
secretaris: Hellen Schuitemaker
penningmeester: Jaep Kramer
wedstrijd secretaris: Auke Hesse

Trainers
hoofdtrainers: Auke Hesse
assistenttrainer(s): Wisselende assistenttrainers in verband met beschikbaarheid
Voorzitter Auke Hesse

Afstanden en disciplines

We schieten binnen in de hallen van de sporthal van Leek, hier kunnen we tot ongeveer 35 meter schieten. Meestal schieten de wat jongere jeugd en de beginners op ongeveer 10 meter. De jeugd kan ook op 18, of op 25 meter gaan schieten. De senioren en ervarene schutters schieten op alle afstanden, maar meestal op 18, 25 en de eventuele 30 meter.

Buiten schieten we op de sportvelden van Roden. Daar schieten we dezelfde afstanden als binnen, maar ook op 50, 70 en 90 meter of zelfs nog verder. Iedereen kan hier zijn of haar eigen afstand bepalen. Wanneer er ruimte is schieten de hout en traditionele schutters ook clout of shooting on the mark tot ongeveer 120 meter (Verder is niet mogelijk vanwege de beperkte lengte van het veld. Dit ook alleen wanneer er geen andere sportvereniging gebruik maakt van het veld naast het schietveld).

De disciplines die we schieten zijn de FITA afstanden op een blazoen, van 10 tot en met 90 meter. Soms wordt er op 3d doelen geschoten, wanneer deze door een clublid wordt meegenomen. Ook wordt er gedaan aan clout shooting.

Als nieuw lid leer je schieten op een clubboog, tenzij je snel een eigen boog wil kopen. De boog zal een standaard ‘barebow’ zijn met uitrusting en pijlen in een koffer. Doelen en blazoenen zijn aanwezig, evenals een trainer voor de aanwijzingen. De leden zelf schieten op verscheidene soorten bogen: barebow, recurve, compound, traditioneel en hout.
Waar schieten we

We schieten in de sporthallen in Leek op de woensdagavond. Om 19.15 begint de jeugd en de senioren komen meestal ongeveer om 20.00uur. Er worden geschoten tot een uur of 22.00. Voor de route naar de locatie in Leek zie google maps.

Ook schieten we  op de korfbalvelden in Roden. Dit op de zondagochtend vanaf 10.00 uur en op andere dagen in samenspraak. In de maanden Juli en Augustus schieten we ook op dinsdagavond Voor de route naar de locatie in Roden zie google maps. Zie voor het actuele weerbeeld op een van de weer-websites.

Demonstraties
Ook geven we soms demonstraties en lessen bij festivals, evenementen en bij bedrijfsuitjes. Hier zijn meestal kosten aan verbonden, of er kan per persoon een kleine bijdrage worden geleverd. Zie ook de fotogalerij voor de foto’s bij de verscheidene demonstratie-dagen die gehouden zijn bij festivals en evenementen.

Deze worden altijd in overeenstemming met de club georganiseerd. We kunnen demonstraties en lessen geven aan kleine tot grote groepen, hiervoor is soms een goede planning bij nodig. Voor vragen neem contact op met ons over de mogelijkheid voor een demonstratie.