Over ons

Over de handboogvereniging Noorder Pijl

Handboogvereniging Noorder pijl is in 1982 opgericht als Rôner Pijl. In 2002 is de trainingslocatie verhuisd van Roden naar Leek. Dit was voor ons aanleiding om de naam te veranderen in de huidige naam Noorder Pijl. We schieten binnen op de woensdagavond in Sportcentrum Leek, De Schelp 3, 9351 NV Leek, en op zondagochtend op de korfbalvelden in Roden, Borglaan 7, 9301 ZE Roden. Noorder Pijl is aangesloten bij de NNHF (Noord Nederlandse Handboog Federatie), waardoor wij bij aangesloten verenigingen kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Lidmaatschap en contributie

De contributie voor volwassenen bedraagt €100,- per kalenderjaar en voor jeugd tot en met 17 jaar €85,-. Dit bedrag is inclusief de contributie à €10,- voor de Noord Nederlandse Handboog Federatie (NNHF).

Bestuursleden
Voorzitter: Gerard Geertjes
Secretaris: Heleen Buijs
Penningmeester: Jaep Kramer

Trainers

Hoofdtrainer: Auke Hesse
Assistent-trainers(s): wisselende assistent-trainers in verband met beschikbaarheid.

Locaties:

We schieten in de Sporthal in Leek op woensdagavond, van 19.15 uur tot ongeveer 22.00 uur. Schutters die instructie krijgen beginnen vroeg op de avond. Voor de route naar de locatie in Leek (zie google maps).

We schieten ook op de velden van de Korfbalvereniging Noordenveld in Roden. Dit is op zondagochtend vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. In de maanden juli en augustus schieten we daar ook op dinsdagavond en vrijdagavond. Voor de route naar de locatie in Roden (zie google maps).

Afstanden en disciplines

In de hal van de Sporthal van Leek kunnen we afstanden tot 30 meter schieten. Meestal schieten de wat jongere jeugd en de beginnende schutters op 10 meter. Gevorderde jeugd kan ook op 18, of op 25 meter schieten. De senioren en ervaren schutters schieten op 18, 25 of 30 meter.

Bij de buiten trainingen op de Korfbalvelden van Roden schieten we dezelfde afstanden als binnen, maar grotere afstanden zijn ook mogelijk. Iedereen kan hier, afhankelijk van zijn of haar vaardigheden de eigen afstand bepalen. Er wordt soms ook op 3D doelen geschoten, die aanwezig zijn op het veld of door clubleden zelf worden meegenomen.

Beginnende schutters krijgen instructie van een van de trainers en kunnen daarbij gebruik maken van een boog en andere benodigde uitrusting van de club. Gevorderde leden zelf schieten met verschillende soorten handbogen; de NNHF onderscheidt Barebow, Recurve, Compound, Traditioneel en Barebow-Hout.

Demonstraties

We geven soms demonstraties en lessen bij festivals, evenementen en bij bedrijfsuitjes. Hier zijn meestal kosten aan verbonden, of er kan per persoon een kleine bijdrage worden gevraagd. Zie ook de fotogalerij voor de foto’s van de allerlei demonstratie-dagen en boogschietactiviteiten  We kunnen demonstraties en lessen geven aan kleine tot grote groepen. Deze worden altijd in overleg met de club georganiseerd. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.