Noorderpijl scoort goed bij de 3D Ganzenronde te Coevorden, 29 en 30 juni 2019.

De super-enthousiaste leden van HBV de Veerkracht hadden een 3D parcours van 33 plokken uitgezet op het sportterrein Klinkenvlier bij Coevorden. De club, die binnenkort noodgedwongen moet verhuizen vanaf hun huidige locatie, heeft bij Klinkenvlier een behoorlijk terrein toegewezen gekregen, waar de leden nu hard aan het werk zijn om een mooi schietveld en verenigingsgebouw te realiseren.
Bij de inschrijving voor de wedstrijd lagen brochures waarin de plannen -terecht- met trots gepresenteerd werden. 
 
Het 3D parcours lag deels op het nieuwe schietveld, maar ook op andere velden rondom het sportcomplex. Daardoor stonden de meeste doelen op open veld, afwisseling werd vooral gezocht door te variëren met afmetingen en afstanden, hunter-, waaier-, keuze-, plus-min-, 3-pijlen- en één durf-doel. Veel ruimte om te spelen met hoogteverschillen was er niet, maar iedere mogelijkheid daartoe werd benut, of dat nu een aarden wal was of een afgezaagde boomstronk.
 
De routes waren goed aangegeven, zowel voor schutters als voor bezoekers. Van die laatste hebben we er overigens niet veel gezien. Ik vermoed dat de club gehoopt had op aandacht van de lokale pers, maar ik geloof niet dat die is komen opdagen. Wellicht vonden de dames en heren journalisten het te warm om in het weekend naar nieuwtjes op zoek te gaan …. want wàrm was het!
 
Zaterdag was het zó heet, dat de organisatie het parcours afliep om alle deelnemers een fles koud water te brengen, ècht top!
 
Gezien dit de eerste keer was dat deze club een 3D wedstrijd organiseerde, had men het over het algemeen goed voor elkaar. Verbeterpuntjes zijn er bijna altijd; hier waren de bordjes ‘hunter-‘, ‘waaier-‘, etc. écht veel te klein en bovendien verkeerd geplaatst (bij de bare bow plok). Ook was er soms behoorlijk verwarring bij de plokken waar meer dan één beest stond. Moest je bij een hunterdoel waar twee of drie beesten stonden ze nou allemaal schieten (ja dus) of maar eentje? 
 
Zondag probeerde men één en ander te vergemakkelijken, door in de briefing te zeggen dat er die dag géén keuze-doelen zouden zijn, maar dat bleek uiteindelijk niet bij iedereen doorgedrongen.
 
Al met al vond ik het een leuke wedstrijd, wat meer variatie in het terrein zou echter wel welkom zijn geweest. Dat gaat er bij de volgende Ganzenronde (a.s. 2 en 3 november) ook zeker komen, zo is ons door de organisatie beloofd.
 
Noorderpijl heeft beide dagen goed gescoord, zaterdag viel slechts Bertram buiten de prijzen. Zondag revancheerde hij zich meesterlijk door wel héél kleine dingen te raken, waaronder Menno’s pijl die al in het durfdoel stak, een durf-Robin-Hoodje dus. Die dag gingen we allemaal met een trofee naar huis.
Ondanks de hitte was het een zeer geslaagd weekend!
 
 
Met dank aan HBV de Veerkracht,
 
Gerard Geertjes
 
 
%d bloggers liken dit: