Een dagje 3D schieten bij Oldenburg ,

Al sinds het voorjaar stond de Avalon 3D in Harskamperdennen in onze agenda … totdat die bleek te zijn geannuleerd wegens verzekeringsproblemen. Toen hadden we dus een weekend zonder geplande bezigheden. Dat kan leuk zijn, je kunt bijvoorbeeld alvast beginnen met de grote najaars-schoonmaak, of je tuintje wieden, een concert bezoeken, of je schoonfamilie fêteren. Maar je kunt natuurlijk ook een boogschiet-alternatief zoeken. En toen was daar een goed idee van Evert; niet al te ver over de grens, in de buurt van Oldenburg onderhoudt de vereniging “3D Archers e.V.” een permanent 3D parcours, op iets minder dan anderhalf uur rijden van Groningen. Wel moet vermeld worden dat het parcours niet open staat voor compound schutters.
 
Na een rondvraag per o.a. Facebook waren er zo’n elf Noorderpijlers die zich zaterdag de 31ste rond negen uur verzamelden om af te reizen richting onze oosterburen. Het beloofde een zonnige, warme dag te worden … en dàt werd het!
 
Het parcours is uitgezet op een deel van een afgedankte NATO vliegbasis, compleet met gigantische betonnen hangars. Veertig plokken, met elk vaak drie, vier of meer doelen om uit te kiezen. De beesten staan meestal in natuurlijke opstelling; een roedel wolven uitrustend op een schaduwplekje onder de bomen, een bison met twee kalveren op een grazig weitje, een stel gieren rond een dood beest, van die dingen. Daar is over nagedacht en dat maakt de ronde extra leuk. Vrijwel alle doelen zijn in goede toestand en voorzien van backstops en/of vangnetten.
 
Het goed verzorgde parcours gaat heuveltje-op (meestal met trappetjes), heuveltje-af, tussen de hangars, over houtwallen en door greppels. Het is super duidelijk gemarkeerd. De schoten zijn afwisselend, van licht naar donker en andersom, veel schoten naar beneden, maar ook enkele lichtelijk omhoog. 
 
Op het terrein staat een clubhuis met ruim afdak, er zijn biertafels en barbecues, er ligt daar ook een inschietbaantje en achter het clubhuis staat een (schone) dixie plé. Er is geen catering, zelfs geen drinkwater, dus het is zaak zelf voldoende water mee te brengen. Wij waren Jeroen zeer dankbaar voor zijn goed gevulde 10 liter jerrycan, ook al was dat tegen het eind van de dag vrij warm geworden, gaf niks, water is water.
 
Ook heel fijn was de enorme pan soep die uit de Rommets-auto te voorschijn kwam! En dan was er een Duitse familie die verlaat Kerstmis vierde met een BBQ en zich nogal verkeken had op de benodigde hoeveelheid Bradwürste … volgens het principe ‘liever weggeven dan weggegooid’ leverde dat voor de Noorderpijlers die wel één, twee, drie worstjes lusten een gewaardeerde aanvulling op de meegebrachte lunch.
 
Wij begonnen onze ronde om een uur of elf, in twee groepjes, en waren rond vijf / half zes klaar, daar zat dan wel een flinke lunchpauze tussen. 
 
En toen hadden we nog geen genoeg van elkaar. Jeroen (die man kun je er goed bij hebben hoor! 😉 ) wist nog wel een leuk terrasje aan het nabij gelegen Zwischenahner Meer, heel fijn zo’n koud biertje na een lange, hete en best wel vermoeiende dag.
 
Al met al een super leuke en gezellige dag gehad, absoluut voor herhaling vatbaar.
Met veel dank aan Evert voor het initiatief en het meerijden, Jeroen voor water, soep en terras-tip en alle aanwezigen voor de gezelligheid.
%d bloggers liken dit: